​Årets tyngsta möte: Team Jireel möter Team Imenella i fotbollsmatch som streamas på Youtube av adidas

​Årets tyngsta möte: Team Jireel möter Team Imenella i fotbollsmatch som streamas på Youtube av adidas

​Årets tyngsta möte: Team Jireel möter Team Imenella i fotbollsmatch som streamas på Youtube av adidas 5467 3645 United Screens

Två av Sveriges hetaste artister, Imenella och Jireel, ställs mot varandra när adidas i samarbete med United Screens anordnar “The Deal”. Kl 20.00 torsdagen 29 augusti kan hela svenska folket besöka Jireels kanal på Youtube för att se den tyngsta fotbollsmatchen mellan hiphop-eliten som Sverige skådat.

Jireel och Imenella har plockat ihop varsitt lag med spelare för att avgöra vilket som är det bästa fotbollslaget. Bland spelarna finns både artister och svenska futsal-landslagsspelare. Matchen sänds i sin helhet på Jireels Youtube-kanal kl 20.00 torsdagen 29 augusti, och kommer kommenteras av Irma Helin, fotbollsspelare i Djurgården IF och expertkommentator på Eurosport, samt Victor de Almeida, programledare för Sveriges största urban-podd Ni e med oss. Matchen anordnas i samband med lanseringen av adidas Hard Wired Pack, som består av modellerna COPA, PREDATOR, X och NEMEZIZ, skor som används av spelare som Paul Pogba, Paulo Dybala, Mohamed Salahoch Leo Messi.

Imenella utsågs till Årets Nykomling på Grammisgalan 2019, och har gjort en omfattande Sverigeturné under sommaren. Nu tar hon steget ut på fotbollsplanen som coach för Team Imenella.

– Jag har sett fram emot den här matchen länge nu, och är så glad att det äntligen är dags! Jag har satt ihop ett grymt lag som håller väldigt hög nivå fotbollsmässigt. Jireel och många i hans lag känner jag bra, men prestigen är hög och båda kommer göra allt för att vinna. Vi kommer bjuda på ett högt tempo och förhoppningsvis några sjuka mål. Och vi ska såklart ta hem den där pokalen, säger Imenella inför matchen.

Jireel är 19-åringen som tagit Sverige med storm och utsetts till Årets Nykomling på Grammisgalan och Årets artist på P3 Guld-galan. Torsdagen 29 augusti kommer Jireel vara spelande coach för Team Jireel.

– Förra året vann vi adidas Tango-turnering och efter det vill alla möta oss och försöka vinna över oss. Denna gång är det Imenella som får möjligheten och det ska bli spännande se vad hon har att komma med. Vi har i stort sett med oss samma lag, fast adderat spelare från svenska futsal-damlandslaget. Det allra roligaste är att i år kan alla kolla på oss via Youtube, säger Jireel.

Matchen, som anordnas av adidas, kommer streamas på Jireels kanal på Youtube, som besöks av miljoner svenskar varje dag.

För mer information om adidas Hard Wired, besök news.adidas.com/football/ 

Matchen kommer att sändas här!