Martin Björk till United Screens premiumnätverk

Martin Björk till United Screens premiumnätverk 2072 2400 United Screens

Vi är glada över att hälsa vår senaste stjärnprofil Martin Björk välkommen till United Screens-familjen! Många är vi som sett hans serie “Intimt med Björken” på YouTube, där han varje vecka bjuder in gäster för att prata om – ja, lite känsligare ämnen. Vi tog ett snack med Martin för att ta tempen på relationen till YouTube, om han någon gång är nervös inför en intervju och vem som är hans drömgäst. Ledtråd: en världsstjärna och en av Sveriges största Youtuber.

Hur länge har du kört Intimt med Björken och hur kom idén till konceptet?
– Jag började med Intimt med Björken redan 2016 på Instagram, där jag hämtade inspiration från James Cordens ”Car Pool Karaoke”. Mitt koncept byggde dock aldrig på sång i bilen utan mer ”intima” frågor på 60 sekunder.

Vilken är din all time high-video och varför flög den mer än andra videos, tror du?
– Bortsett från hyllningsavsnittet till Adam Alsing som har över 700 000 visningar så är det mest visade avsnittet när Joakim Lundell gästade bilen. Det ligger idag på ca 500 000 visningar. Mycket på YouTube idag handlar ju om algoritm, onekligen gillar algoritmen Joakim Lundell!

Vilken är din drömgäst i Intimt med Björken? Någon som är extra svårflirtad?
– Vad det gäller drömgäster så finns det många spännande namn. Just nu står Zara Larsson och Mustiga Mauri högt i kurs. Sen går det visst ett rykte om att en annan drömgäst, Bianca Ingrosso, ska sitta i bilen redan efter årsskiftet…

Kan du nämna något tillfälle du blivit riktigt nervig inför en intervju?
– Jag är alltid nervös inför varje intervju jag gör. Det är jobbigt men också ett tecken på att jag tar mitt jobb på största allvar. Om anspänningen inte skulle finnas där är jag nog inte längre taggad för uppgiften. Sist jag var extra pirrig var inför intervjun med Doktor Mikael. Kanske mest för att han skulle få klämma på en knöl jag va orolig för, haha.

Vad har du för planer med din kanal framöver, och hur ser du på YT som plattform?
– Mina framtidsplaner är helt enkelt att fortsätta leverera bra content och förhoppningsvis fortsätta att växa. Det har ju gått så otroligt bra redan från dag ett, mycket tack vare hög igenkänning, mycket humor och inte minst gästerna, så nu är det bara full gas som gäller. Jag älskar Youtube som plattform och kan egentligen inte förstå varför det så lång tid för mig att inse det.

Hur ser du på att vara en del av ett influencer-/online video-nätverk som United Screens och vad har du för förhoppningar kring samarbetet?
– Att få ingå i United Screens premiumnätverk är verkligen något jag ser fram emot. Jag är fortfarande en amatör inom Youtube så deras kompetens kommer komma väl till pass nu när jag äntligen får tillgång till hela deras team. Sen hoppas jag såklart på lukrativa samarbeten vilket ju aldrig är fel, haha.